Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Hlavní město Praha

Jednotka HZS Praha, st. 1, likvidovala v ulici Lucemburská v DT pomocí 2× PHP CO2 a vodou z místního zdroje požár elektroinstalace a skříňky botníku v předsíni bytové jednotky disp. 2 + 1 ve 3. NP činžovního domu.

Plamenným hořením a sálavým byly zničeny rozvody elektroinstalace v předsíni bytu a dřevotřísková skříňka botníku. Sálavým teplem byla zničena omítka, malba a osvětlení předsíně. Zplodinami hoření byla poškozena malba v celé bytové jednotce.

Hasiči HZS hl. m. Prahy ze stanic Satalice a Strašnice likvidovali dopravní nehodu kamionu, který se převrátil na bok a řidič zůstal uvnitř. Vyproštění řidiče se povedlo přes čelní sklo ve 23:09, kdy byl předán ZZS. Kamion vezl kovové konstrukce o hmotnosti cca 29 tun a pomocí naší techniky nebylo možné ho postavit zpět na kola.

Byla provedena protipožární opatření a zasypány uniklé provozní kapaliny. Ve 3:10 se na místo nehody opět vrátili sataličtí hasiči, aby pomohli kamion postavit na kola. To se povedlo ve 4:16 a poté bylo opět provedeno zasypání uniklých provozních kapalin sorbentem.